Orkesten 2019-11-17T10:52:28+00:00

Blokfluitgroep

Voor kinderen is de blokfluit een hele leuke manier van kennis te maken met muziek. Op de basisscholen in Zundert en Klein Zundert organiseert de harmonie blokfluitlessen. In de vertrouwde schoolomgeving leren ze samen noten lezen en liedjes spelen. Regelmatig worden de blokfluiters van alle basisscholen gezamenlijk betrokken bij optredens van het Opleidingsorkest.

Basisschool St. Antonius Maandag 15:30
Basisschool Zonnebloem Dinsdag 15:30
St. Annaschool Donderdag 15:30
Loes van Cauter-van Overveld
Loes van Cauter-van OverveldDocent Blokfluitgroep
Het is belangrijk dat kinderen plezier hebben in het maken van muziek. Dat ze eerst de basistechnieken en basistheorie moeten leren is niet altijd even leuk. Om het toch aantrekkelijk te maken, proberen we het een en ander op een speelse manier aan te leren. Daarbij hun leeftijd niet uit het oog verliezen. Ook is het altijd leuk om allerlei activiteiten te organiseren, zodat de kinderen ook voor publiek kunnen gaan spelen.
Het uiteindelijke doel is om de kinderen warm te maken voor een instrument van de harmonie.

Opleidingsorkest

Bjorn van PruijssenDirigent Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest bestaat uit leerlingen die al een tijdje muziekles volgen. Zij zijn zover dat ze kunnen leren samenspelen. De leerlingen oefenen samen 1x per week een uurtje onder leiding van dirigente Loes van Cauter. Tijdens deze repetities worden diverse muzieknummers gerepeteerd. De leerlingen worden daarbij ondersteund door leerlingen die hun A-diploma al hebben behaald.

Het opleidingsorkest treedt enkele malen per jaar op. Vaste optredens van het opleidingsorkest zijn tijdens het Nieuwjaarsconcert en het Zomerconcert van de harmonie. In februari wordt ieder jaar een leerlingenmiddag gehouden waarbij het opleidingsorkest, de blokfluitgroep en de leerlingen afzonderlijk aan familie en vrienden muzieknummers laten horen.

Café Zaal Victoria Donderdag 18:45 – 19:45

Drumband

De harmonie is nergens zonder de drumband. De drumband vormt dan ook een fundering voor onze vereniging. Niet alleen op straat zorgen zij voor ritme en tempo, ook binnen de vereniging zijn de leden van de drumband actief. De drumband repeteert eens per week onder leiding van dirigent Peter Cools. Ook geven zij tijdens het Nieuwjaarsconcert, het OMT en het Zomerconcert acte de presence.

Café Zaal Victoria Donderdag 19:00 – 20:00
Rob Vriens
Rob VriensDirigent Drumband
Muziek breekt culturele en taal barrières, je leert de regels om ze daarna af te breken. Als docent probeer ik leerlingen de fundamentals van het muziek maken bij te brengen en ze daar op hun eigen manier toe te passen.
Wat mij altijd aanspreekt in muziek is dat persoonlijkheid door klinkt in de muziek. Door dit persoonlijke karakter kan ook communicatie gecreëerd worden als men goed luistert. Muziek is 95% luisteren.
Het doel voor mij is altijd progressie en plezier. Hierdoor zullen je skills als muzikanten steeds beter worden en krijg je steeds meer mogelijkheden.

A-Orkest

Bjorn van PruijssenDirigent A-Orkest

Na het behalen van het A-diploma, mogen de leden deelnemen aan de repetities en uitvoeringen van het A-orkest. Het A-orkest is bij de Zundertse gemeenschap ook wel bekend onder “de harmonie”. De harmonie is samen met de drumband in de straten van Zundert te zien tijdens feestelijkheden. Ook laat dit orkest tijdens het Nieuwjaarsconcert, OMT en Zomerconcert hun muzikaliteit horen. Het orkest staat onder leiding van Gerard de Krom.

Café Zaal Victoria Donderdag 20:00 – 22:15