Welkom op de pagina van Nut & Vermaak

Wat leuk dat u interesse heeft in onze harmonie! Als u dit gedeelte te zien krijgt, betekent dit dat u op de knop 'Inloggen' heeft geklikt. Leden en bestuursleden kunnen hier de gegevens invullen om in te loggen op het afgeschermde gedeelte van onze website.

Bent u geen lid of bestuurslid? Klik dan nogmaals op 'Inloggen' om deze ruimte weer te laten verdwijnen.

Veel plezier met het bezoek aan onze website!

Nieuws

Nieuws 2017-12-10T14:53:18+00:00

SPONSORKLIKS

Je kunt hier verder gaan met je bestellingen. De kosten blijven voor u hetzelfde!

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Nut & Vermaak en Het Zunderts Toneel presenteren coproductie Harmonie

ZUNDERT – In 2017 bestaat de Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak uit Zundert 175 jaar en Het Zunderts Toneel 70 jaar. Beide dorpsverenigingen vieren hun bijzondere jubilea in een unieke coproductie, de muziektheaterproductie Harmonie.

In Harmonie volgt het publiek de dagelijkse beslommeringen van enkele dorpsbewoners. Ze delen lief en leed in hun gezamenlijke hobby, de harmonie. Wanneer ze samen muziek maken, blazen ze uit. Hun muziek kleurt hun leven en dat van hun dorpsgenoten die naar hen komen kijken en luisteren. In de parochiezaal, op de markt, langs de kant van de straat. Al eeuwen lang. Niets lijkt deze harmonie te verstoren.

Maar schijn bedriegt ook deze keer. Enkele, elkaar snel opvolgende gebeurtenissen blijken minder onschuldig dan verwacht. Een pijnlijke scheiding, een nieuwe liefde, een dodelijke ziekte, iets met nieuwkomers en een onduidelijke kwestie over geld. De rust wordt verstoord, het evenwicht bedreigd. De harmonie staat op barsten en het dorp verscheurt mee.

Harmonie is een poëtisch-muzikale vertelling over een gewone dorpsharmonie. Door die alledaagsheid schemert een groter verhaal over een verstoorde balans en schuivende waardheden. De muziekvereniging als metafoor voor de toestand in de wereld. Harmonie verhaalt over een van de mooiste middelen van de mens om het leven weerstand te bieden: muziek.

Artistiek team Harmonie
samenstelling Peter Dictus (scenario) en Corné van Sprundel (regie)
muzikale leiding Gerard de Krom, dirigent Nut & Vermaak
choreografie Hilke Bastiaansen & Marleen Hendrickx (Basickx)
teksten Peter Dictus, Jorg van den Kieboom
lichtontwerp Marc Joosen
film Gerham Soghomonyan

Randprogrammering
De voorstelling kent een uitgebreide randprogrammering met onder meer twee foto-exposities en een educatief project voor scholieren.

Documentaire
De samenwerking tussen Nut & Vermaak en Het Zunderts Toneel is het onderwerp van een 50 minuten durende documentaire van regisseur Ellen Blom, in opdracht van Theater NV. Deze film wil de rol en de functie van amateurtheater in de samenleving belichten en onderstreept meteen de potentie van het project van de beide, Zundertse verenigingen.

Harmonie
speeldata 16-17-18 juni, 23-24-25 juni, 30 juni, 1-2 juli
aanvang 20.30 uur
locatie Oekelsebaan 10a, Zundert

www.hetzundertstoneel.nl
www.175jaarnutenvermaak.nl

Vacature secretaris m/v

De functie
De secretaris maakt als vrijwilliger onderdeel uit van het bestuur van Koninklijke Harmonie Nut en Vermaak te Zundert. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het vergaderschema van het bestuur. Je verstuurt de uitnodigingen voor de vergaderingen, bent (in samenspraak met de voorzitter) verantwoordelijk voor de verzameling en verspreiding van de stukken, inclusief de agenda. Daarbij draag je zorg voor het agenderen van vaste jaarthema’s. Je beheert en verwerkt in- en externe poststukken. En draagt zorg voor een adequate uitvoering van actie- en communicatiepunten naar aanleiding van genomen besluiten.

Wie zoeken wij
• Een enthousiast persoon die tijd vrij wil maken om deze functie te bekleden.
• Je hebt ervaring met bovenstaande taken en beschikt over bestuurlijke ervaring
• Je hebt affiniteit met muziek (maken).
• Je beschikt over een goed netwerk (of wil dit opbouwen) in de Zundertse gemeenschap.
• Je bent integer, transparant, onafhankelijk, besluitvaardig en kunt motiveren.

Wat biedt koninklijke Harmonie nut en Vermaak
Je maakt deel uit van een klein bestuur dat zich inzet voor het doel van de vereniging, zijnde de leden van de vereniging de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen c.q. te bekwamen in verenigingsverband in de instrumentale muziek door het geven van muziekonderwijs, het ter beschikking stellen van muziek- instrumenten, het regelmatig houden van repetities, het geven van concerten en het opluisteren van diverse activiteiten/festiviteiten.

Bestuursleden worden benoemd voor een periode van 3 jaar. Het bestuur hanteert een rooster van aftreding, waarbij de aftredende terstond herkiesbaar is. Het bestuur vergadert minimaal tienmaal per jaar, tenminste eenmaal per jaar vindt een leden- vergadering plaats. Voor beide geldt, en verder zo dikwijls de voorzitter of bestuur dit wenst.

De tijdsbesteding is afhankelijk van de noodzaak en de persoonlijke invulling van de functie. Dit zal gemiddeld een dagdeel per week zijn.

 

Ben jij de secretaris die we zoeken?
Stuur je motivatie en CV in via nutenvermaak@live.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met bestuurslid Judith van den Buijs via 06-53699134 (liefst na 18 uur).